fbpx
Сьогодні
22:54 03 Сер 2018

Аби бути більш уважними: Facebook розробив серію уроків для навчання підлітків цифрової грамотності

Facebook запустив "бібліотеку цифрової грамотності" – серію уроків, які мають допомогти навчити підлітків бути більш уважними, коли вони використовують різні сервіси і додатки в інтернеті.

Проект створили разом зі вченими з Центру дослідження інтернету при Гарвардському університеті і складається з 18 уроків, пише EnGadget.

Заняття тривають від 30 до 120 хвилин і підходять для формальної і неформальної форм навчання. Поки "Бібліотека цифровий грамотності" доступна тільки англійською мовою, проте в майбутньому Facebook обіцяє перекласти її ще на 45 мов.

Facebook

Матеріали розбиті на кілька вікових груп і складаються з п'яти основних модулів: конфіденційність і репутація, дослідження ідентичності, формування позитивної репутації, безпеку і правила спілкування в соцмережах.

"Інтернет використовує більш 830 млн молодих людей, тому навчання цифрової грамотності – необхідність. Ми бачили, що може трапитися, коли підлітки недостатньо освічені в сфері безпеки і захисту особистих даних – такі користувачі украй сприйнятливі до шахрайських схем, пропаганди і фейковий новин. Вони ризикують своїми особистими даними, використовуючи небезпечні додатки, і стають залежними від соціальних мереж".

Курси будуть доступні в центрі безпеки і на ресурсній платформі цифрових ресурсів Беркмана Клейна. Компанія також працює над адаптацією уроків і створенням нових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: