Новини

УПЦ забере в Московського патріархату всю нерухомість в Україні, – Філарет

Після визнання єдиної Української православної церкви вся нерухомість Московського патріархату буде передана у власність УПЦ.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" повідомив предстоятель УПЦ КП – патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет, передає прес-служба УПЦ КП.

"Держава передала свою власність в користування Московського патріархату. Але коли буде тут українська церква визнана, то Лавра – і одна, і друга (Києво-Печерська і Почаївська – ред.) – будуть передані українській церкві", – наголосив він.

"Справа в тому, що ніякої власності Московський патріархат в Україні не має. Власність церкви в Україні є власністю української церкви", – додав Філарет.

Він зазначив, що Києво-Печерська і Почаївська лаври є українськими святинями, до яких Московський патріархат ніякого відношення не має.

"А ті парафії, які побудували, і свої храми за свій кошт, то це є власність цих парафій, а не Росії. Тому Росія тут своєї власності церковної не має", – пояснив Філарет.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

19 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову щодо звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

22 квітня президент заявив, що Вселенський Патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.