fbpx
Сьогодні
12:12 02 Сер 2018

США ввели санкції проти низки міністрів Туреччини, Анкара обіцяє відповісти

Пастор Ендрю Брансон (по центру)

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гюля та міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу через їхню причетність до арешту пастора Ендрю Брансона

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

"Ці посадовці очолюють турецькі урядові відомства, відповідальні за серйозні порушення прав людини в Туреччині, і підпадають під заходи згідно з наказом (EO) 13818 "Блокування майна осіб, які причетні до серйозних зловживань або корупції", який спирається на Глобальний акт Магнітського", – йдеться у повідомленні.

Санкції передбачають, що будь-яке майно або майнові інтереси обох міністрів в рамках юрисдикції США заблоковано, і американським громадянам повністю заборонено проводити будь-які операції з ними.

"Неправомірне затримання пастора Брансона та тривале переслідування турецькими чиновниками просто неприйнятні. Президент Трамп чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати сподіваються, що Туреччина негайно звільнить його", – сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Міністерство закордонних справ Туреччини вже висловило рішучий протест проти цього рішення.

"Еквівалентна реакцію на це агресивне ставлення буде надано без затримок", – заявили в МЗС

Міністерство закликало адміністрацію США скасувати своє "неправильне рішення".

"Безсумнівно, що рішення, яке без поваги втручається у нашу судову систему, суперечить суті наших відносин і серйозно підриває конструктивні зусилля, спрямовані на вирішення проблем між двома країнами", – йдеться в повідомленні.

Ендрю Брансон утримується владою Туреччини з осені 2016 року, його підозрюють у причетності до спроби державного перевороту. 50-річний Брансон, християнський пастор-євангеліст з Північної Кароліни, 26 липня був відпущений під домашній арешт "через проблеми зі здоров'ям" після 21 місяця за ґратами.

Якщо Брансон буде засуджений, йому загрожує до 15 років в'язниці за "вчинення злочинів від імені терористичних груп, не будучи членом". Він може отримати ще 20 років, якщо його визнають винним у шпигунстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: