fbpx
Сьогодні
12:35 02 Сер 2018

Родина вбитого журналіста Шеремета йде до суду через бездіяльність Луценка

Близькі убитого журналіста Павла Шеремета йдуть до суду через бездіяльність ГПУ.

Про це повідомляє "Українська правда".

Його дружина Олена Притула вимагає визнати її потерпілою, про що йдеться у скарзі, поданій адвокатом родини Шеремета Андрієм Мамалигою до Печерського райсуду Києва

Вона переконана, що вибух, який стався на розі вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького 20 липня 2016 року, о 7:45, був терористичним актом.

"Зухвалість, із якою діяли терористи, вказує, що метою злочину було не вбивство Павла Шеремета, а отримання психологічного ефекту у вигляді паніки та зневіри свідків теракту, телеглядачів та близьких загиблого Павла Шеремета у власній безпеці. Очевидно, що злочин вчинений з метою залякування як всього населення, так і журналістів зокрема", – заявила вона.

Ще 27 лютого 2018 року Олена Притула звернулася до генпрокурора з заявою, в якій просила розслідувати цю справу як теракт, який призвів до загибелі людини.

Але до 1 серпня Юрій Луценко на цю заяву не відреагував – досудове розслідування за ч.3 ст.258 ККУ не розпочато.

Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє оскаржити таку бездіяльність генпрокурора.

Тому Олена Притула просить суд зобов'язати генпрокурора "невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почати розслідування за фактом скоєння кримінального правопорушення за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України, а саме скоєння терористичного акту 20 липня 2016 року, що призвело до загибелі Павла Шеремета".

Також цивільна дружина загиблого вимагає зобов'язати Юрія Луценка визнати її потерпілою в цьому провадженні і допустити до участі в процесі адвоката Андрія Мамалигу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: