fbpx
Сьогодні
10:43 02 Сер 2018

Проїзд по всій країні дорожчає через "Роттердам+", - Герус

Головною причиною несподіваного здорожчання проїзду в транспорті по всій країні є високі тарифи на електроенергію через формулу "Роттердам+".

Про це пише голова Асоціації споживачів електроенергії та комунальних послуг Андрій Герус.

Так, відучора вартість тролейбусу у Чернівцях зросла на 50% до 3 грн. З неділі вартість метро у Дніпрі виростає на 100%. Також дорожчають квитки у трамвай та тролейбус – тепер там буде все по 4 грн.

З 1 вересня на 33% зростає вартість на трамвай та тролейбус у Вінниці – буде теж по 4 грн.

"Хоча завищені "зелені" тарифи на вітер та сонце також приклалися, але основним фактором подорожчання електроенергії, звичайно, був Роттердам+", – пише експерт.

За його словами, ця формула розрахунки ціни електроенергії просто ідеальний спосіб збирати гроші із бідних, щоб "найбагатших олігархів робити ще багатшими".

"Адже у кожному квиточку сидить ця корупційна рента Роттердам+. Особливо, якщо вибудовувати двоходову схему, щоб було менше помітно", – пише він.

Загалом схема доволі проста: спочатку піднімають тарифи на підприємств, а вона вже самі змушені підвищувати вартість послуг та товарів через зростання собівартості.

"Навіть при нових вартостях квитків цей транспорт не буде прибутковим, тобто ніякої кращої якості послуг. Нові ціни будуть ледве покривати дві основні статті затрат: зарплати та електроенергію, які складають 40% та 25% відповідно. Для чогось більше – потрібне буде фінансування із місцевих бюджетів, тобто приховане фінансування із податків тих же мешканців", – зазначає Герус.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: