fbpx
Сьогодні
14:14 01 Сер 2018

У Слов’янську поліція ставить під сумнів, що герб СРСР - це заборонена комуністична символіка

Макет прикордонного стовпа з радянським гербом, який був встановлений на сцені під час фестивалю "Кордон" у місті Слов'янську на Донеччині, поліція відправляє на експертизу.

Про це повідомив заявник по справі Сергій Лілеєв, передає місцеве видання slaviansk.today.

Нагадаємо, 28 травня на Соборній площі Слов'янська відбувся захід приурочений до дня прикордонника радянського союзу "Кордон". Він був організований депутатом міської ради від Опозиційного Блоку Вінниченком та проходив під патронатом міської ради. Під час заходу була використана заборонена символіка на макеті прикордонного стовпа.

Було відкрито кримінальну справу за ст. 436-1 кримінального кодексу: "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів та караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої".

"Як пояснив начальник відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого відділу Антон Петров, слідчі дії по справі проведені, свідки допитані, всі необхідні матеріали долучені до справи, а сам доказ буде відправлено на експертизу, яка може тривати півроку, рік, а може й два роки", — йдеться у повідомленні заявника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: