fbpx
Сьогодні
14:12 31 Лип 2018

Суд в Миколаєві позбавив російську статусу регіональної мови

Миколаївський окружний адмінсуд скасував рішення обласної ради про надання російській мові статусу регіональної.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

"Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено позов першого заступника прокурора Миколаївської області про визнання протиправним та не чинним рішення Миколаївської обласної ради від 07.09.2012 №4 "Про реалізацію вимог Закону України "Про засади державної мовної політики" у Миколаївській області", – йдеться у повідомленні.

Рішенням обласної ради у 2012 році було ухвалено для реалізації закону Колісніченка-Ківалова  "Про засади державної мовної політики".

Згідно з рішенням обласної влади, російській мові тоді надали статус регіональної, чим зрівняли її в правах з українською.

Водночас, Конституційним судом України у лютому поточного року вказаний закон визнано таким, що не відповідає Конституції. Рішення та висновки, ухвалені Конституційним судом України, є обов'язковими та остаточними.

Відповідно місцевий суд погодився з доводами прокурора, визнавши протиправним та не чинним рішення Миколаївської обласної ради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: