fbpx
Сьогодні
09:12 30 Лип 2018

У Міноборони запланували двічі підвищити зарплатню військовим

Міністерство оборони України ухвалило рішення про підвищення грошового забезпечення бійців через відтік бажаючих служити в армії.

Про це повідомляє інформаційне видання Ukrainian Military Pages.

Так, міністр оборони Степан Полторак написав листа прем'єр-міністру Володимиру Гройсману про виділення додаткового фінансування з бюджету на суму 4,5 млрд грн для підвищення зарплат бійцям.

"Міністерством оборони прийнято рішення щодо підвищення грошового забезпечення військових з 1 жовтня 2018 року та 1 січня 2019-го", – йдеться у повідомленні.

У листі зазначається, що через недостатній рівень грошового забезпечення третина бійців (36% опитаних) звільняються з армії після закінчення контракту.

Лише за січень-червень цього року звільнилося 11 тисяч офіцерів та контрактників, які мали військовий досвід, а ще 18 тисяч мають звільнитися до кінця 2018 року.

Нині грошове забезпечення військовослужбовця першого року служби становить 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

Тому в Міністерстві оборони опрацьовується питання щодо збільшення з 1 жовтня 2018 року зарплатні: рядовому складу – до 9 тис. грн.; офіцерському складу – до 15,3 тис. грн.

Крім того, підготовлено ще одне рішення, яким передбачено у 2019 році підняти грошове забезпечення до рівня 15 тисяч гривень для рядового контрактника та пропорційне підвищення зарплатні всім іншим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: