fbpx
Сьогодні
22:32 30 Лип 2018

МОЗ рекомендує: дружба корисна для вашого здоров'я

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чому друзі – не лише підтримка та гарно проведений час, а й користь для здоров'я.

Про це повідомила Супрун у Facebook.

30 липня відзначають Світовий день дружби. Тому, на думку лікарки, це чудова нагода написати або зустрітись з друзями, за якими ви скучили. Адже друзі – це не тільки спільні спогади, підтримка чи гарно проведений час, а й величезна користь для здоров'я.

  • Друзі продовжують життя.
    Дружні контакти збільшують на 50% вірогідність жити довше. Так само, наприклад, як відмова від куріння. Натомість дослідження кажуть, що для самотніх людей зростає ризик передчасної смерті з усіх причин та в цілому вони відчувають себе менш щасливими.
  • Друзі впливають на формування звичок.
    Багато хто з нас почав бігати, ходити в тренажерний зал чи правильно харчуватись "за компанію". Справді, багато наших здорових звичок формується в дружньому колі. Проте це стосується не тільки хороших звичок. Дослідження вказують, що якщо ви маєте друга, який має надмірну вагу, ви також підпадаєте в зону ризику. Так само з курінням: вам буде важче кинути цю звичку, якщо серед ваших друзів є постійні курці. Тому обирайте друзів свідомо!
  • Друзі – ефективний знеболювальний засіб.
    Люди з великим соціальним колом мають вищу толерантність до болю, ніж ті, у кого менше друзів. Науковці пояснюють цей ефект викидом потужної дози ендорфінів – гормону щастя, що випускає наш мозок під час спілкування з близькими друзями. В цьому випадку ендорфіни спрацьовують як природний болезаспокійливий засіб та стимулюють задоволення.
  • Друзі ще й можуть бути, як антидепресантами.
    Постійний стрес є одним з найбільш небезпечних ворогів для нашого здоров'я. Проте міцна дружба та тісні соціальні контакти допомагають з ним впоратися. Ми менш схильні мати поганий настрій та розвинути депресію, якщо у нас є дружня підтримка.

Якщо ви скучили за своїм другом, проте ніяк не було часу написати або зустрітись – сьогодні чудова нагода це зробити….

Posted by Уляна Супрун on Monday, July 30, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: