fbpx
Сьогодні
Фото 10:08 29 Лип 2018

На Житомирщині пройшов перший в Україні фестиваль малини, гостей частували малиновим борщем

Перший фестиваль малини в Україні відбувся 28 липня в селі Малинівка Житомирської області. Понад 500 гостей свята приїхали покуштувати малинових страв із Малина, Радомишля, Коростишева, Житомира і Києва.

Головною стравою фестивалю став малиновий борщ, якого наварили 300 літрів малинового борщу, повідомляє zhitomir-online.com.

Місцеві кухарі приготували не лише борщ з малини за давнім чеським рецептом, а й інші страви, які здавна готують на Поліссі із цієї ягоди. Частували гостей безкоштовно малиновим кисілем, пиріжками із малини, пончиками та пряниками, а ще – чеським малиновим пирогом.

У рамках фестивалю відбувалися конкурси, переможці яких вигравали саджанці кущів малини.

фестиваль малини

Крім того, відбувся святковий концерт за участі гурту "Древляни" та дискотека.

Гастрономічні фестивалі все більше входять в моду в Україну і стають справжніми візитівками регіонів. Так, у Житомирській області в райцентрі Олевськ проводять в липні фестиваль чорниці, у Брусилівському районі – ягідний фестиваль, а у Коростені у вересні – фестиваль дерунів, який вже став міжнародним.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: