Новини

Чорний піар вищого рівня: як Катар змагався з США й Австралією за право проведення ЧС-2022

Під час боротьби за право проведення Чемпіонату світу з футболу в 2022 році Катар організував кампанію чорного піару проти основних конкурентів – США та Австралії.

Про це повідомляє The Sunday Times із посиланням на інформатора, який працював із заявкою цієї країни на проведення чемпіонату.

Катарський комітет платив компанії зі зв'язків із громадськістю та колишнім агентам ЦРУ за вкидання фальсифікованої пропаганди стосовно США та Австралії, головних конкурентів у конкурсі.

Стратегію кампанії розробила нью-йоркська компанія BLJ Worldwide. Метою компанії було створити враження, що в країнах-конкурентах немає широкої громадської підтримки проведення чемпіонату світу з футболу, а така підтримка є однією із основних вимог ФІФА до країн-претендентів.

В одному з листів, наданих інформатором, є звіт за 2010 рік президента BLJ Майкла Хольцмана, направлений Ахмаду Німеху, старшому раднику команди Катару на конкурсі. У листі перераховані дії по дискредитації країн-претендентів. Серед них – залучення журналістів, блогерів, відомих громадських діячів до написання статей з негативною оцінкою перспектив проведення чемпіонату; звіти і доповіді з негативною оцінкою впливу чемпіонату на економіку.

"Ми найняли групу американських учителів фізкультури, попросили конгресмена законодавчо заборонити проведення Кубка світу в США на тій підставі, що гроші, витрачені на футбольний турнір, можуть бути використані для фінансування спорту в середній школі", – сказано в одному з пунктів.

Один із професорів отримав $9 тисяч за доповідь про величезні економічні витрати на чемпіонат світу в США. Потім цю доповідь поширили міжнародні ЗМІ.

Крім того, в рамках кампанії були організовані акції протесту, у тому числі за участю студентів в Австралії.

Катарська сторона усі звинувачення заперечує та заявляє, що на конкурсі поводилася в суворій відповідності з правилами ФІФА.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.