fbpx
Сьогодні
14:16 28 Лип 2018

У США розробили окуляри, в яких можна побачити світ очима дельфінів

Американський інженер Ендрю Талер зібрав окуляри, які показують відстань до об'єктів так, як його бачать дельфіни та інші тварини.

В механізм вбудований лазерний далекомір – він вимірює відстань, а також навушники з технологією кісткової провідності, які перетворюють ці дані в імпульсний звуковий сигнал, повідомляє Digital Trends.

Морські тварини, розраховуючи відстань до об'єктів, видають ультразвукові сигнали, які відбиваються від об'єкта і повертаються назад у вухо. Окуляри, створені Талером, працюють за схожим принципом.

У США розробили окуляри, в яких можна побачити світ очима дельфінів

При цьому інженер хотів зібрати максимально близькі, наскільки це можливо, до дельфінячого зору окуляри.

"Вони відправляють вібрації прямо в кістку вашого черепа. Це надзвичайно добре працює для прослуховування музики або підсилення голосів. Коли ви вперше спробуєте це, це незвичний досвід. Незважаючи на те, що звук чутно, ви не відчуваєте, що він проходить крізь вуха", – написав Талер у своєму блозі.

"Це навчальний інструмент, який імітує, як дельфіни можуть сприймати світ, використовуючи ехолокацію для вимірювання відстані та перетворення цього вимірювання на імпульси та коливання в їх щелепи", – зазначив інженер.

У США розробили окуляри, в яких можна побачити світ очима дельфінів

За даними розробника, ця технологія працює досить добре, оскільки, коли люди ходять навколо, використовуючи гарнітуру, то врешті можуть обирати відкриті двері з закритими очима.

Код до розробки знаходиться на сайті GitHub у відкритому доступі, як і інструкції по збірці. За словами автора, спочатку йому було складно звикнути до ще одного способу пізнання навколишнього середовища, але через кілька тренувань він навчився розпізнавати дверні прорізи з закритими очима.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: