fbpx
Сьогодні
09:24 28 Лип 2018

Реформа децентралізації: 128 районів досі не мають ОТГ через саботаж райдержадміністрацій, – Зубко

У нас досі є 128 районів, котрі не мають жодної об'єднаної територіальної громади після чотирьох років реформи децентралізації. Це через, в першу чергу, саботаж з боку райдержадміністрацій.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє "Радіо НВ".

За його словами, при намаганні громади об'єднатися на вигідних і перспективних умовах, часто виникає питання відсутності спільних кордонів.

«Процедура об'єднання непроста і вона добровільна, до того ж ми щороку змінюємо законодавство з метою спрощення об'єднавчого процесу. Ми прийняли закон про добровільне приєднання, який у тому числі передбачає приєднання однієї ОТГ до іншої, приєднання до міст обласного значення. Це рух step by step і дуже важливо, щоб все це проходило через публічні обговорення, а не через адміністративні рішення. Новий закон про засади адміністративно-територіального устрою, об'єднання районів, зміну районів теж знівелює протистояння районних влад об'єднанню громад», – переконаний урядовець.

«Українці, котрі сьогодні живуть у необ'єднаних територіальних громадах, у старих формах сільських та селищних рад зазнають дискримінації порівняно з тими, котрі об'єдналися і отримали додаткові кошти та повноваження. Проте Україна є однією державою для всіх і вона повинна забезпечити рівні права своїм громадянам», – підкреслив Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: