fbpx
Сьогодні
16:08 27 Лип 2018

В Укргідрометцентрі розповіли, що допоможе пережити смерч максимально безболісно

Літо – це ідеальна пора для виникнення буревіїв, ураганів та смерчів. Смерч – атмосферний вихор, що виникає в грозовій хмарі і часто поширюється до поверхні землі. Він має вигляд стовпа, який підіймає з землі дрібні предмети.

Смерч – це досить рідкісне, локальне природне явище, яке спрогнозувати майже неможливо. Ідеальними умовами для їх виникнення є: висока температура та вологість повітря, а також сприятливі синоптичні процеси.

Найчастіше ці явища виникають та спостергаються уздовж р. Дніпра та над Чорним морем. Вчора, за словами очевидців, поблизу Чернівців пронісся смерч. Це вже не перший випадок виникнення смерчів цього року на теріторії нашої країни.

Укргідрометцентр дав декілька порад, що допоможуть пережити смерч максимально безболісно:

  • Якщо стихія застала вас на природі, перш за все в цілях захисту від стихії необхідно вибрати укриття: яри, ями, рови, канави, кювети доріг.
  • При цьому треба лягти на дно укриття і щільно притиснутися до землі, так як такі дії значно знижують число травм, що наносяться хаотичним рухом ураганів і бурь, а також забезпечують максимальний захист від літаючих предметів, вивернутих дерев.
  • Якщо ви знаходитесь вдома – приберіть з відкритого простору легкі предмети та поставте в гараж автомобіль, закрийте всі вікна і двері, перекрийте водо, газо та електропостачання, заховайтеся в підвалі.

Літо – це ідеальна пора для виникнення буревіїв, ураганів та смерчів. Смерч – атмосферний вихор, що виникає в грозовій…

Posted by Український гідрометцентр on Friday, July 27, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: