fbpx
Сьогодні
14:08 27 Лип 2018

Незабаром Міноборони перевірить інформацію про поставку підрозділам ООС пального неналежної якості

Комісія Міноборони викрила значну нестачу пально-мастильних матеріалів. Дизельного палива різних марок у 46-му Об'єднаному центрі забезпечення не дорахувалися майже 204 тонни, бензину А-92 – десь 2,5 тонни. Попередня оцінка загальної суми збитків – понад 6,4 млн грн.

Про це пишить у своїй статті на "Рубриці" військовий експерт Геннадій Карпюк.

"Букет" порушень доповнюють виявлені не обліковані пально-мастильні матеріали (надлишки). Теоретично їх могли реалізувати ті самі посадовці задля особистої вигоди. Йдеться про понад 34 тонни дизельного пального, 2,6 тонни авіапального і майже 1 тонну бензину. Це іще плюс понад 1,1 млн гривень у той же "кошик" збитків", – йдеться у статті.

Після виявлення такої гігантської за обсягами нестачі, як розповів начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ полковник Дмитро Марченко, одразу щезла матеріально відповідальна особа – прапорщик, який опікувався зберіганням цього пального. Причому пропав не сам, а разом із книгами обліку й замірювання горезвісної ємкості. Зараз його іще розшукують.

Одна з робочих груп Міноборои має перевірити численні сигнали про те, що в районі проведення ООС підрозділам поставлено пальне неналежної якості. Адже, зрозуміло, що один полковник не може самостійно стільки розікрасти: в таких випадках діють налагоджені схеми чи цілі злочинні групи, які потрібно викривати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: