fbpx
Сьогодні
11:50 26 Лип 2018

Виручка Facebook за квартал зросла на 42%, а вартість акцій через це впала на 20%

Компанія Facebook відзвітувалася про свої фінансові результати за минулий квартал і незважаючи на зростання виручки, акції компанії обвалилися на 20%.

Про це повідомляє Reuters.

Виручка Facebook за другий квартал 2018 роки (завершився 30 червня) зросла майже на 42% в порівнянні з торішніми показниками і досягла $13,23 млрд.

Однак ці результати не виправдали очікувань аналітиків, які прогнозували виручку в розмірі $13,36 млрд.

Чистий прибуток Facebook при цьому збільшилася до $5,11 млрд ($1,74 за акцію). За підсумками другого кварталу 2017 року прибуток компанії склав $3,89 млрд ($ 1,32 за акцію). Аналітики, опитані агентством, прогнозували, що цей показник складе $ 1,72 за акцію.

Виручка від розміщення реклами в соцмережі у другому кварталі збільшилася на 42% до більш ніж $ 13 млрд, однак витрати, спрямовані на посилення безпеки особистої інформації користувачів після скандалів з витоками даних, піднялися на 50% в порівнянні з 2017 роком, склавши $7,37 млрд.

Крім того, аналітиків також розчарували дані Facebook з приводу зростання числа користувачів соцмережі. Експерти Reuters вважали, що їх число складе близько 2,25 млрд, однак, згідно з опублікованими даними, за підсумками кварталу в соцмережі налічувалося лише 2,23 млрд активних користувачів.

Після закриття торгів на Нью-йоркській фондовій біржі в середу вартість акцій компанії впала більш ніж на 20% на тлі незадоволення інвесторів.

Як зазначає агентство Bloomberg, через це статки засновника і голови соцмережі Марка Цукерберга впали майже на $17 млрд, до приблизно $70 млрд. Якщо така ситуація збережеться за підсумками торгів в четвер і акції не наберуть вартість, то Цукерберг може опуститися рейтингу найбагатших людей світу з нинішньої третьої до як мінімум шостій позиції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: