fbpx
Сьогодні
11:23 26 Лип 2018

В Україні налагодили виробництво низки дефіцитних боєприпасів

На Гончарівському полігоні відбулися випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За його словами, в Україні розпочали виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися в нашій державі.

"Відбулася важлива фаза випробувань найбільш дефіцитних 152-мм снарядів, а також 60-мм мін для нових українських мінометів", – повідомив Турчинов.

На полігоні також відбулися випробування двох модифікацій 60-мм та двох модифікацій 82-мм мінометів, а також перевірка безпекових характеристик під час ведення вогню зі 120-мм мінометів.

Під час випробувань усі балістичні характеристики перевірялися сучасним комплексом – мобільною радарною системою траєкторних вимірювань.

"Її унікальність полягає в тому, що вона може з великою точністю відслідковувати траєкторію не тільки снаряду, міни чи ракети, а навіть кулі", – додав Турчинов.

Зазначається, що боєприпаси та артилерійська зброя, які випробовувалися, виробляються як державними, так і приватними підприємствами.

"Хочу підкреслити, що всі випробування пройшли успішно. Українська зброя та боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам та найближчим часом будуть взяті на озброєння ЗСУ", – підсумував Турчинов.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: