fbpx
Сьогодні
17:12 26 Лип 2018

У Житомирі побудують найбільший в Україні завод з переробки несортованих твердих відходів

МС Соціальний проект, що входить в інвестгруппу ICU, інвестує в будівництво в Житомирі найбільшого в Україні заводу з переробки несортованих твердих побутових відходів (ТПВ) за спеціальною технологією.

Про це повідомили в компанії, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Після реалізації цього проекту в Житомирі ми розглядаємо можливість будівництва таких заводів і в інших містах України", – розповів керуючий партнер ICU Костянтина Стеценко.

Згідно з повідомленням, у будівництво заводу планують вкласти від €7 до €10 млн. Підрядником з реалізації проекту обрали хорватську компанію Тehnix, яка є виробником обладнання і розробником МБО-Т технології (механічна, біологічна і термічна обробка і переробка твердих комунальних відходів).

Відзначається, що Тehnix побудувала і ввела в експлуатацію більше 50 аналогічних заводів у країнах Євросоюзу.

ICU вказує, що проектна потужність заводу передбачає переробку близько 82 тис. тонн ТПВ в рік. Попередній термін будівництва об'єкта – 1 рік з моменту отримання необхідних дозвільних документів.

Передбачається, що завод буде працювати у дві зміни, а чисельність персоналу складе 150 осіб.

Глибина переробки за даною технологією буде досягати 85-95%, а її результатом стане отримання вторинної сировини, альтернативного RDF-палива для цементних заводів і компосту з органічної фракції ТПВ, відзначається в повідомленні.

Довідка. МС Соціальний Проект належить на 100% КУА Інвестиційний капітал Україна з групи ICU. Група ICU створена в червні 2006 року, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять Інвестиційний капітал Україна, однойменна компанія з управління активами (КУА), банк Авангард і КУА-АПФ Трійка Діалог Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: