fbpx
Сьогодні
17:32 26 Лип 2018

Спроба тиску на суд: Міноборони прокоментувало самопідпал екс-військового

У Міністерстві оборони вважають, що акція самопідпалу екс-військового Сергія Ульянова могла бути здійснена для тиску на хід судового засідання навколо його позову проти відомства.

Про це під час брифінгу в четвер повідомив командувач Сил спеціальних операцій ЗС України генерал-лейтенант Ігор Луньов.

"З 8 вересня 2017 року цей військовослужбовець, Сергій Ульянов, був звільнений з лав ЗС України. У судовому порядку він намагається вирішити питання щодо виплати грошових компенсацій, а це близько 120 тисяч гривень, за ту частину служби, яку він був відсутній у військовій частині", – розповів Луньов.

За його словами, чоловік програв два позови, не з'явився на третє засідання. Всього він подав чотири позови проти Міноборони.

"Тож ми можемо припускати, що дана акція — це ще одна спроба вплинути на рішення суду", – сказав Луньов.

Крім того, в Міноборони кажуть, що провели зустріч з членами "Українського об'єднання учасників бойових дій та волонтерів у місті Києві та Київській області", яке "виступило посередником в акції, яку оголосив Ульянов".

"Ми шукали шляхи надання допомоги в тому, щоб людина не доводила себе до тієї межі, про яку він оголосив", – зазначив начальник відділу військово-соціального забезпечення Володимир Кашлюк.

Він запевнив, що відомство готове "працювати в питаннях соціально-психологічної, професійної адаптації, допомоги військовослужбовцям, особам, звільненим з військової служби, учасникам АТО".

"Всі бажаючі зможуть ознайомитися з позиціями сторін 14 серпня під час чергового судового засідання, яке відбудеться в адміністративному окружному суді м. Києва. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету – тиск на судове рішення", — висловив переконання представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Андрій Коренько.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: