fbpx
Сьогодні
22:32 26 Лип 2018

Справа про побиття Найєма: суд пом'якшив запобіжний захід ще одному підозрюваному

Другому підозрюваному у побитті нардепа Мустафи Найєма Умолту Темербулатову пом'якшили запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Про це повідомив юрист, брат нардепа Масі Найєм.

"Другому підозрюваному також пом'якшили запобіжний захід на особисте зобов'язання, попри те, що він наносив удари Мустафі через декілька хвилин після основного епізоду. Окрім того, запобіжний захід обрали не до 30 серпня (до кінця терміну досудового розслідування), а до 27 серпня", – зазначив брат нардепа.

Водночас, як пояснили "Українській правді" захисники підозрюваних, запобіжний захід Темербулатову змінили ще на початку липня, а на засідання в четвер, 26 липня,  лише продовжували покладені на нього обов'язки.

"Йому змінили ще третього липня, за клопотанням сторони захисту про зміну запобіжного заходу", – розповів адвокат Андрій Доманський.

За його словами, на початку липня змінили запобіжний захід ще одному підозрюваному – Ахмеду Саітову.

"У нього також на сьогоднішній день діє особисте зобов'язання", – уточнив захисник.

Таким чином, усі троє підозрюваних, які були затримані в Києві, наразі перебувають під особистим зобов'язанням.

Масі Найєм додав, що суддя Шевченківського районного суду Кондратенко О.О. заборонила проводити відеозйомку судового засідання з продовження запобіжного заходу підозрюваному Темербулатову Умолту Руслановичу (ч. 1 статті 122, ч. 2 статті 296 та ч. 1 статті 129 КПК України).

"Суддя лише частково задовольнила клопотання прокурора прокуратури міста Києва Гайденка І.О., а саме зобов'язала підозрюваного прибувати до слідчого прокурора або суду зі встановленою періодичністю, повідомляти слідчого прокурора або суд про зміну місця свого проживання, здати на зберігання свій паспорт, закордонний паспорт ті інші документи, які дозволяють виїзд закордон", – зауважив Масі Найєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: