fbpx
Сьогодні
12:08 26 Лип 2018

СБУ викрила бійця ЗСУ, який "зливав" інформацію "ДНР" і хотів перейти на бік окупантів

Військова контррозвідка СБУ викрила українського військового, який співпрацював з окупантами.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Так, 24 річний контрактник – уродженець Житомирщини, за власної ініціативи передавав бойовику "ДНР" відомості щодо позицій військової техніки ЗСУ задля грошей.

Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік "ДНР" та вже отримав інструкції до їх реалізації.

Крім того, з метою особистого збагачення та послаблення боєздатності підрозділу, "захисник" викрав та продав через Інтернет майно і спорядження на загальну суму понад 50 тис. грн, яке придбали волонтери.

За матеріалами військової контррозвідки слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України – "Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем".

Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями.

Нині триває досудове слідство, вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: