fbpx
Сьогодні
14:51 26 Лип 2018

СБУ ідентифікувала 206 найманців "Вагнера", яких в Сирії ліквідували війська США

Служба безпеки має докази участі 206 бійців ПВК "Вагнера" в провінції Дейр-Ез-Зор у лютому цього року.

Про це повідомив представник СБУ Ігор Гуськов під час брифінгу, повідомляє Рубрика.

Він зазначив, що раніше у ЗМІ поширювалася інформація щодо величезних втрат ПВК "Вагнера" під час зіткнення з силами коаліції 7 лютого 2018 року у сирійській провінції Дейр-Ез-Зор, також відомого як "пригожинский наступ", коли росіяни зіткнулися в бою з американськими військовими.

При цьому офіційні російські особи цю інформацію тоді спростували.

"Сьогодні ми наведемо докази того, що російська влада вдалася до відвертої брехні та свідомо вводить в оману не тільки світове, а й російське суспільство. СБУ встановила та ідентифікувала особи 206 найманців ПВК "Вагнера", які безпосередньо брали учать у цьому наступі", – сказав він.

За словами представника СБУ, наявні у служби документи свідчать про те, що не менше 80 найманців загинуло і понад 100 – зазнали поранень.

Таким чином сьогодні СБУ оприлюднює першу частину персональних даних щодо 40 загиблих та 30 поранених найманців. Всі списки згодом будуть розміщені на сайті Служби.

Нагадаємо, в ніч з 7 на 8 лютого 2018 року американські війська знищили колону російських найманців чисельністю, за різними оцінками, від 300 до 500 осіб із танками, артилерією і легкою бронетехнікою, яка була направлена ​​для загарбання нафтових родовищ у районі сирійського міста Дейр-ез-Зор. Ще 74 бойовика безслідно зникли.

При цьому офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що внаслідок американського авіаудару в Сирії в ніч на 8 лютого дійсно могли загинути лише 5 росіян

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: