Новини

Росіяни оселилися на військовій базі в країні НАТО під боком України, – Newsweek

Російські байкери "Нічні вовки", які мають тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним відкрили військову базу посеред країни Євросоюзу і НАТО.

Про це пише Newsweek.

За інформацією видання байкери Путіна оселилися на території покинутої військової бази в Словаччині

"Нічні вовки" підтримують ворожу позицію Москви щодо НАТО. І тепер вони оголосили, що збираються відкрити постійну стоянку на території Словаччини. На церемонії відкриття їхнього військового табору в країні побували також чиновники з посольства Росії.

У словацькому міністерстві закордонних справ кажуть, що стежать за активністю росіян і стривожені їхньою присутністю в країні. Однак, у Братиславі вважають, що "Нічні вовки" не зробили нічого протизаконного, поки що.

"Я дивлюся на створення бази Нічних вовків у більш широкому контексті російської підтримки лівих і правих радикалів у Європі. У даному випадку йдеться про підтримку воєнізованої групи, яка називає себе "Словацькими добровольцями" і чиї члени воювали на Сході України на боці Росії", – розповів експерт з питань Центральної Європи Даніель Крал.

Щонайменше 200 публічних діячів Словаччини підписали петицію до уряду з вимогою почати діяти негайно.

"На 50-ту річницю серпневої окупації Чехословаччини арміями країн Варшавського договору російська банда мотоциклістів "Нічні вовки", яка під санкціями США з 2014 року, стала активним учасником російської гібридної війни проти ЄС, НАТО і Словаччини", – йдеться у петиції.

На військовій базі, яку "Нічні вовки" почали займати в другій половині червня, були помічені танки і бронетехніка. Це важке військове обладнання належить Міністерству оборони Словаччини.

Проте директор "Словацького інституту військової історії" здав його в оренду путінським байкерам.

За словами Крала, угоду про оренду бронетехніки вже скасували, всі танки повернули музею, а директора музею звільнили. Міністерство оборони попросило Генпрокуратуру перевірити, чи "Словацькі добровольці" не загрожують національній безпеці.

"Однак, рішучі кроки, такі як, приміром, тиск на самих "Нічних вовків", може спричинити опір з боку проросійських кіл, які, вірогідно, підтримають впливові люди з уряду і парламенту", – пояснив Крал.

Видання нагадує, що "Нічні вовки" горезвісні тим, що вони поширюють російський націоналізм та ідеї панславізму у країнах Східної Європи, а також підтримують праві радикальні настрої і рухи проти ЛГБТ.

Путінські байкери потрапили під санкції США за участь у війні проти України, яка триває вже чотири роки. Впродовж останніх кількох місяців російські байкери подорожували країнами Балкан.

Уряд Боснії і Герцоговини заборонив їхньому лідеру Олександру Залдостанову перетинати кордон країни, оскільки він становить загрозу для національної безпеки.

Один з членів "Нічних вовків" у Сербії Александр Сінд'єлич брав участь у спробі спецслужб Росії влаштувати переворот у Чорногорії у 2016 році. Мета перевороту була в тому, щоб не дозволити країні приєднатися до НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

В Україні запустили портал автобусних перевезень: як працює це рішення

В Україні запрацював єдиний портал офіційних міжнародних автобусних маршрутів. Про це пише Рубрика з посиланням на Міністерство… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Шольц під час промови з нагоди Великодня згадав Україну

У Великодньому привітанні канцлер Німеччини Олаф Шольц  пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25 напередодні

У Повітряних силах Збройних сил України розповіли подробиці збиття російського літака Су-25, який вдалося "приземлити"… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще майже 900 окупантів та 21 артсистему: у Генштабі відкоригували дані втрат рф

Минулої доби, 4 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 900 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, там війська рф 35 разів атакували позиції ЗСУ

Минулої доби, 4 квітня, російські війська продовжують тиснути по всій лінії фронту, найгарячіше на Авдіївському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.