fbpx
Сьогодні
15:37 26 Лип 2018

Нацрада взялася за СТБ через підозру в порушенні прав дітей

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України проведе позапланову перевірку телеканалу СТБ через підозру в порушенні прав дітей у передачі "Один за всіх".

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні, повідомляє Укрінформ.

До Національної ради надійшли листи Чернігівської ОДА і уповноваженого президента з прав дитини щодо порушення, на їхню думку, прав дітей у передачі "Один за всіх", яка транслювалася 1 квітня 2018 року в ефірі каналу СТБ.

Темою передачі була загибель дитини від жорстокого поводження, а однією з учасниць була неповнолітня дівчина. Під час трансляції передачі її обличчя заретушоване, проте в анонсах обличчя неповнолітньої дівчини видно.

Над неповнолітньою учасницею передачі у присутності глядачів, експертів і ведучого відбулося прилюдне насильство (її побили) з боку іншої учасниці передачі.

Крім того, як стверджується в листах ОДА і уповноваженого з прав дитини, експерти і ведучі вдавалися до психологічного тиску на неповнолітню.

"Оскільки трансляція цієї передачі має ознаки порушення вимог закону "Про телебачення і радіомовлення", Нацрада ухвалила рішення провести позапланову виїзну перевірку мовника з метою перевірки дотримання вимог законодавства", – пише видання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: