fbpx
Сьогодні
16:54 26 Лип 2018

Беззаконня в ОРДЛО: українського журналіста Асєєва хочуть посадити на 20 років

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" повторила вимогу про звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують бойовики терористичної організації "ДНР" в Донецьку.

Про це заявив голова підрозділу "Репортерів без кордонів" у Східній Європі та Центральній Азії Йоганн Бір, повідомляється на сайті організації.

"Короткі повідомлення щодо Станіслава Асєєва, які до нас доходять, все більше турбують. Здається, що сепаратисти мають намір переслідувати цього журналіста, який наважився кинути виклик їхній інформаційній блокаді та повідомити решті країни про те, що відбувається в Донецьку. Ми закликаємо всі сторони подвоїти зусилля, щоб домогтися його швидкого звільнення", – сказав він.

Як зазначає міжнародна організація, бойовики хочуть засудити Асєєва, який вже більше року утримується на непідконтрольній Україні території, за обвинуваченнями у шпигунстві. За так званими місцевими законами "ДНР", йому загрожує 20 років тюремного ув'язнення або навіть смертна кара, якщо "злочин" був скоєний під час війни.

Зв'язок з донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода "Радіо Донбас. Реалії" Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року.

Бойовики більше місяця відмовлялися повідомити, де перебуває Асєєв. У липні 2017 року представники угруповання "ДНР" підтвердили утримання в заручниках Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір'ю

Як повідомив у липні цього року колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, особисто знайомий з Асєєвим, повідомив, що бойовики "ДНР", які незаконно утримують журналіста в Донецьку, намагаються представити його "шпигуном" і шантажують можливим затриманням матері. Зокрема, як зазначив Фірсов, терористи нібито знайшли щоденник Асєєва і публікують з нього окремі розділи. За даними політика, мета бойовиків – переконати всіх, що Асєєв не журналіст, а шпигун. Водночас Фірсов повідомив, що справжній щоденник Асєєва знаходиться у нього.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: