fbpx
Сьогодні
09:27 25 Лип 2018

В руках українців лише офіційно перебуває 1 млн одиниць зброї

За різними даними, всього на руках у населення може бути до 4,4 млн одиниць зброї.

Про це пише РБК-Україна.

У Національній поліції повідомили, що зараз на руках в українців близько мільйона одиниць зареєстрованої зброї. При цьому тенденція до зростання кількості довгоствольної зброї намітилася ще в 2013 році, коли в Україні зареєстрували близько 830 тис. одиниць.

Однак вже через три роки ця цифра перевищила 920 тисяч.

На думку глави наглядової ради "Української асоціації власників зброї" (УАВО) Георгія Учайкіна, головна мотивація при купівлі зброї – це необхідність мати інструмент самозахисту.

"Люди, які купують зброю, психологічно готові до його застосування", – відзначає він.

За даними поліції, в останні роки кількість зброї на руках у населення не особливо зросла, що пов'язано з падінням рівня злочинності. Зокрема, в I півріччі зареєстрували близько 800 умисних вбивств, в 2014 році за цей період показник становив 1,4 тис., В 2015 – 1,9 тис.

У той же час, за підрахунками УАВО, українці щорічно купують 70-100 тисяч одиниці зброї. Однак дані поліції за кількістю зареєстрованих "стволів" можуть не збігатися з реальними показниками.

На думку Учайкіна, на руках у 1,5 млн українців може перебувати до 2,5 млн одиниць зброї.

Крім того, це лише офіційні дані. Учайкін зазначає, що всього на руках українців може перебувати до 5 млн одиниць зброї.

А за даними американської аналітичної компанії Small Arms Survey, в Україні в 2017 році сумарно легального і нелегального зброї у населення – близько 4,4 млн одиниць.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: