fbpx
Сьогодні
17:36 25 Лип 2018

"Кейс Бабченка": вбивство рівненського бізнесмена виявилося "фейком"

Вбивство рівненського підприємця, яке нібито відбулося 17 липня, було інсценуванням правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба поліції Рівненщини.

За легендою, до поліції надійшло повідомлення, що у Рівному на вулиці Небесної Сотні застрелили чоловіка. Тіло людини з вогнепальним пораненням виявили між автомобілями на парковці.

"Інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Вона діяла на території нашої області та впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відслідкувати зв'язки замовника та "загиблого", що є вагомою інформацією для наших працівників", — розповідають правоохоронці.

Поліцейські встановили, що на рахунку організованої групи – підпал інформаційної агенції журналістських розслідувань "Четверта влада".

Відомо, що організував злочину групу 46-річний житель обласного центру, кримінальний авторитет. Він залишив межі України 13 липня.

Повідомляється, що наразі вже зібрали достатньо доказів для повідомлення організатору про підозру.

Встановлено, що діяльність організованої групи була направлена на дестабілізацію криміногенної ситуації у Рівненській області.

Під час обшуку в одного із виконавців, 49-річного жителя столиці, у підсобці його дачного будинку на Житомирщині поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої. В іншого, в помешканні у Києві виявили 11 гранат, 12 запалів до них та набої. Правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Виконавцям повідомили про підозру у підготовці до умисного вбивства за ч.1 ст.14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув'язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: