fbpx
Сьогодні
16:21 24 Лип 2018

Волинян отримав 6 років за пости у "Вконтактє"

Олександра Гережуна, 22-річного мешканця Луцька, засудили заочно до 6 років позбавлення волі за "проросійські" пости у соцмережі "Вконтактє".

Про це повідомив Луцький міськрайонний суд Волинської області.

"У своїх постах обвинувачений публічно закликав до зміни меж території та державного кордону України, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади насильницьким шляхом та розв'язування воєнного конфлікту", – йдеться в повідомленні.

Чоловік, як стверджують у суді, нині переховується з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Сам вирок в реєстрі ще не оприлюднений. Конкретних прикладів публікацій, за які засудили волинянина, суд не наводить.

Прес-секретар суду Ольга Пилипюк підтвердила "Українській правді", що йдеться про Олександра Гережуна – чоловіка 1996 року народження, оголошеного в розшук два роки тому.

У матеріалах справи за його обвинуваченням йдеться, що Гережун у 2015 році виїхав у Білорусь і досі не повернувся. СБУ вважає, що він може перебувати в Росії або, як каже прес-секретар суду, на окупованій території.

Справу проти Гережуна відкрили у 2015 році. Чоловіку інкримінували дві статті: "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" та "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади".

Однак в оприлюднених рішеннях суду відсутні конкретні цитати з його постів.

Наприкінці 2017 року суд надав дозвіл на затримання чоловіка та на заочне розслідування його справи, а на початку 2018 року – дозволив також судити Гережуна заочно, бо той не з'являвся за повістками.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: