fbpx
Сьогодні
11:30 24 Лип 2018

В Росії відчувають, що втратили Україну на кілька поколінь, - словацький політолог

Президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін не могли нічого вирішити щодо України в Гельсінкі.

Про це "Апострофу" розповів словацький політолог і політичний консультант, позаштатний співробітник Фонду Карнегі Балаш Ярабік.

"Я не очікував, що буде щось про Україну. Американська позиція більш-менш однозначна. Українці намагалися навіть купити американську підтримку: є різні контракти – наприклад, на вугілля і ядерне паливо. І після того як Трамп погодився з поставками озброєнь, політика США (щодо України, – ред.) стала практично такою ж, якою була – немає змін", – сказав він.

Крім того, за словами політолога, не в компетенції Трампа домовлятися щодо Криму

"І я не думаю, що Росія може в цьому питанні якось торгуватися ", – говорить політолог.

Також він говорить, що для вирішення питання війни на сході вже є Мінські домовленості, а нові угоди будуть їх просто дублювати.

"Нічого більше, на мій погляд, не придумаєш. І у мене є відчуття, що Росія теж це добре розуміє: що вони, втратили Україну як мінімум на одне або два покоління, і що зараз змінити ситуацію практично неможливо. Але це більше відчуття , ніж усвідомлений факт ", – вважає політолог.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: