fbpx
Сьогодні
Фото 09:54 24 Лип 2018

У Греції масштабні пожежі: загинуло вже 50 людей, уряд країни просить про допомогу

Щонайменше 50 людей померли в результаті масштабної пожежі, яка охопила ліси поблизу Афін

Про це повідомляє видання BBC.

Відповідно до даних Червоного Хреста, на подвір'ї вілли в приморському селі Маті, що знаходиться в центрі катастрофи, було виявлено 26 тіл загиблих.

Зазначається, що до цього офіційна кількість жертв становила 24 людини. Таким чином, кількість жертв вже склала мінімум 50 людей.

Прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас заявив, що було мобілізовано всі служби з питань надзвичайних ситуацій, він оголосив надзвичайний стан а районі Аттики.

Уряд також попросив інші європейські країни відправити до Греції вертольоти та додаткових пожежних, щоб допомогти впоратися з вогнем.

Сотні пожежних борються з палаючим вогнем, а деякі люди залишають свої будинки, що неподалік від Афін. Співробітники аварійної служби використовують човни і вертольоти для евакуації людей з пляжу.

За словами чиновників, наразі проводиться пошуково-рятувальна операція для 10 туристів, які врятувалися від вогню на човні.

Більшість жертв потрапила у пастку в Маті, що знаходиться на відстані 40 км на північний схід від Афін: вони померли або в своїх будинках, або в автомобілях.

Щонайменше 104 людини зазнали поранень, серед жертв – 16 дітей.

Пожежа в Греції Пожежа в Греції Пожежа в Греції Пожежа в Греції Пожежа в Греції

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: