fbpx
Сьогодні
12:01 24 Лип 2018

Цього тижня стартує "мала приватизація" на ProZorro

На цьому тижні через систему держзакупівель ProZorro стартує продаж не стратегічних активів держави.

Про це повідомляє прес-центр Урядового порталу.

Запуск малої приватизації координує Міжвідомча робоча група з питань приватизації.

"Ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об'єкт – без знайомства з керівництвом району чи області", – розповів прем'єр Володимир Гройсман.

Глава уряду наголосив, що продаж активів – це велика допомога для малого й середнього бізнесу.

Згідно з Законом "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі.

Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади.

Першим об'єктом в рамках малої приватизації стало двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Воно було виставлене відділом по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender.biz, сертифікованому ProZorro.

Одразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів та Ізмаїл.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: