fbpx
Сьогодні
Погляд 16:06 24 Лип 2018

(Не)дожити до пенсії. Підвищення пенсійного віку в РФ не обійшло стороною ОРДЛО

Пенсія є своєрідною нагородою за роки праці. Підвищуючи пенсійний вік тієї чи іншої країни, уряд ніби говорить потенційним пенсіонерам, що ті мало працювали і треба ще рочків 5-7 попрацювати.

Сьогодні це питання нависло над Росією. Держдума РФ в першому читанні затвердила урядовий законопроект про підвищення пенсійного віку. Даний законопроект передбачає поступове підвищення віку виходу на пенсію в Росії з 60 до 65 років для чоловіків і з 55 до 63 років для жінок. Передбачається, що закон набуде чинності 1 січня 2019 року. Таке рішення уряду РФ викликало масштабну негативну реакцію серед населення.

З цього приводу жителі країни почали виходити на мітинги і демонструвати свою незгоду, а також антипатію до чинного президента. У Москві, Пітері, а також в Омську, Челябінську, Томську і Комсомольську-на-Амурі ці акції протесту зібрали найбільшу кількість мітингувальників. Найбільш часто використовуваними гаслами стали: "Народився. Потерпів. Помер. Пенсія", "Влада відфутболила пенсіонерів", "Не хочемо працювати до труни", "Я хочу жити, а не виживати", "Пенсійна реформа – геноцид російського народу", "Путіна і Медведєва – під суд", "Уряд у відставку", "Мир. Труд. Смерть", "Не хочу померти на роботі", "Путіна на пенсію".

Скандальний законопроект не обійшов стороною і окуповані райони Донбасу, що, само собою, отримують фінансування з РФ. Настільки небезпечні для життя як бойовиків, так і мирного населення території, з підвищенням пенсійного віку, втратять своїх пенсіонерів. Дожити до пенсійного віку буде практично неможливо. Нехай новий закон і передбачає підвищення пенсій до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та тільки отримувати ці гроші буде вже нікому.

Як повідомляють псевдоЗМІ «республік», з 1 липня поточного року пенсії зросли на 10%. У той же час пенсіонери повідомляють, що на справі пенсії зросли на цілих 0%! За традицією, що склалася у сепаратистських пропагандистів, всі біди йдуть з Києва. У «достовірності» звинувачень в бік України читачі вищезазначених «ЗМІ» переконалися за роки війни.

На відміну від РФ, в окупованих регіонах Донбасу мітинги незадоволених «владою» – справа надзвичайно рідкісне. Адже, коли проблема дійсно гостра, то і розмова з мітингувальниками коротка. І без того дискредитованим главам «республік» нові протести ні до чого.

До речі, кажучи, бойовики «ДНР» не отримують і пенсію по інвалідності. «Влада» посилається на те, що офіційного призову немає, а пенсія «добровольцям» не передбачена.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: