fbpx
Сьогодні
14:32 24 Лип 2018

НБУ попереджає про "фінустанову", яка без ліцензії бере гроші на депозити

На фінансовому ринку України з'явилися шахраї, які без відповідної ліцензії беруть у людей гроші на депозити під великі відсотки і не повертають.

Про це повідомляє прес-центр НБУ.

Так, компанія здійснює діяльність під брендом Royal Standard (ТОВ "Роялстендард") і пропонує розмістити в себе "депозити" на неринкових умовах – під 24-33% річних у гривнях та 18-22% річних у USD.

При цьому компанія немає відповідної ліценції, більш того, у ТОВ "Роялстендард" взагалі не має статусу фінансової установи.

Натомість, як стало відомо, довірливим вкладникам в цій компанії обіцяють проценти, набагато вищі за банківські.

"Гроші пропонують вносити готівкою в офісі, або перераховувати на їх банківський рахунок. Проценти обіцяють виплачувати на банківську картку, реквізити якої зазначаються в договорі", – пише Нацбанк.

У якості гарантії такого "депозиту" з вкладником укладається договір застави прав на рухоме/нерухоме майно, за яким вкладнику передається застава на майно вартістю "вдвічі" більшою за вартість депозиту.

Людям пояснюють, що окрім прийому депозитів компанія також надає іншим особам кредити під заставу майна – саме права на це майно і передаються вкладникам в якості гарантії вкладу. Ринкова вартість та взагалі наявність такого майна викликає сумніви.

Національний банк звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати "фінансову" діяльність "Роялстендард"

"Просимо громадян прискіпливо та уважно ставитися до будь-яких організацій, які пропонують розмістити в себе вклади населення, чи готові кредитувати. Потрібно перевіряти їх офіційну реєстрацію, ліцензії та умови запропонованих угод", – попереджає НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: