fbpx
Сьогодні
Фото 18:47 24 Лип 2018

На Прикарпатті встановили національний танцювальний рекорд

В Івано-Франківській області, в селі Татарів, під час Гуцульського фестивалю встановили рекорд України з найтривалішого виконання чоловічого танцю аркан.

Про це повідомив сільський голова Татарова Олег Дзем'юк на сторінці в Facebook.

"Понад 60 виконавців аркану із Прикарпаття та Буковини тішили хореографічною вправністю численних гостей свята, які цього дня зібралися біля Будинку культури с. Татарів. Танок тривав 1 годину та майже 5 хвилин. Відповідний рекорд був зафіксований присутнім представником Національного реєстру рекордів України", – йдеться в дописі.

Найвитривалішими виконавцями виявилися Олексій Фалафівка з Путильського району (Чернівецька область) та Ярослав Ющак із Нижнього Вербіжа (Коломийський район).

Нагадаємо, 21 липня в Яремче відкрився міжнародний Гуцульський фестиваль. Свято триватиме до 29 липня.

Аркан — український народний чоловічий танець, поширений серед гуцулів в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Аркан є елементом обряду посвячення 20-річного юнака в легіні. Після посвячення він отримував право танцювати, носити бартку (топірець) та підперезуватися широким паском, тобто ставав потенційним опришком. Аркан танцюють зімкнутим колом або півколом з топірцями в руках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: