fbpx
Сьогодні
11:13 24 Лип 2018

"Дитина війни", яка пережила ІІ Світову. Бабця пояснила, чого йшла пішки 4 км, тікаючи з "ДНР"

Фото 93-тя ОМБр

Марія Профатило, якій вже 84 роки, розповіла про причини своєї втечі з території бойовиків.

Про це пише прес-служба 93-ї бригади.

Наразі стан здоров'я жінки стабілізовано, вона проходить обстеження і лікування у Центральній районній лікарні міста Волноваха.

У Марії Василівни добрий апетит, але лікарі з обережністю ставляться до її годування через проблеми травлення та загальне виснаження організму. Бабуся харчувалася на окупованій землі вкрай погано або ж взагалі не їла останнім часом.

Так, жінка проживала у Докучаєвську з дочкою та її співмешканцем, який має зв'язок з бойовиками і вони дуже погано ставилися до старенької.

"Ввечері 20 липня пес Марс породи стаффордширський тер'єр втік, і бабуся вирушила на його пошуки, бо "дочка сварити буде". Як саме "сварить" дочка, невідомо, але гематоми на спині жінки наштовхують на думки…", – пише прес-служба.

Так бабуся дійшла аж до блок-посту 93-ї бригади.

"Ні кілометри, пройдені пішки, ні ймовірність загинути від куль чи мін не зупинили Марію Василівну, яка втратила сили за кількасотен метрів перед опорним пунктом одного з механізованих батальйонів 93 бригади", – йдеться у повідомленні.

Після цього її принесли в безпечне місце та як слід нагодували.

"Бабуся з'їла дві тарілки борщу, пила чай та плакала, промовляючи: "Дякую, діточки"… Сльози бігли й у бійців, які бачили за роки війни різне, але до такого не були готові…", – пише прес-служба.

Згодом, була встановлена особа жінки. Виявилося, що вона 1934 року народження, ветеран праці та має статус Дитини Війни.

Зазначається, що після повного одужання, жінку заберуть родичі на підконтрольній території України.

"Українці не словом, а ділом доводять, що ми завжди піклуємося про своїх", – підсумували бійці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: