fbpx
Сьогодні
21:20 23 Лип 2018

За межі можливого: інженери з Німеччини розігнали капсулу Hyperloop до 457 км/год

Команда WARR з Мюнхенського технічного університету встановила новий рекорд швидкості для капсули Hyperloop.

Швидкість капсули склала 457 км/год, що дозволила WARR перемогти в конкурсі біля штаб-квартири SpaceX в Каліфорнії, пише The Verge.

Команда WARR Hyperloop була одним з трьох фіналістів конкурсу, разом з командами з Дельфского університету в Голландії і EPF Loop зі Швейцарії. Командам було доручено розробити капсулу для переміщення вниз по 1,2-кілометровій трубі.

Капсула переможців була виготовлена ​​з вуглецевого волокна, оснащена електричним двигуном потужністю 50 кВт і пневматичною гальмівною системою, яка здатна зупинити капсулу всього за 5 секунд. При цьому маса WARR Hyperloop становить 70 кг. Такий прототип навряд чи знайде практичне застосування, однак WARR розглядає капсулу як випробувальну модель для нових технологій.

Попередній рекорд у цій дисципліні належав Virgin Hyperloop One. У грудні минулого року компанія зуміла розігнати свою капсулу до рекордних 386 км/год на приватному тестовому треку. Зараз вдалося поліпшити цей показник на 71 км/ч.

SpaceX не пов'язаний ні з одним з стартапів, які в даний час працюють над створенням реального Hyperloop, але надшвидка транспортна система як і раніше близька Маску. Як і в минулі роки, Ілон Маск з'явився на конкурсі, який він надихнув. Разом зі своєю подругою Граймс глава SpaceX оглянув різні капусли Hyperloop і поспілкувався зі студентами. Маск похвалив конкурсантів за їх прихильність футуристичному проекту.

"Це дійсно перша можливість створити новий вид транспорту. Це дійсно те, про що планувався цей конкурс: речі, які можуть радикально трансформувати міста і те, як подорожують люди", – сказав Маск.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: