fbpx
Сьогодні
11:53 23 Лип 2018

У Новій Зеландії провели експеримент з 4-денним робочим тижнем. І він був успішним

Перший у своєму роді експеримент з 4-денним робочим тижнем в Новій Зеландії завершився за два місяці, але минув так добре, що компанія хоче зробити такий графік постійним.

Про це пише Science Alert.

У фірмі Perpetual Guardian, яка займається трастами, заповітами та майном, робочий тиждень скоротився до 32 годин з 40 – у березні та квітні поточного року, без зниження заробітньої плати.

На час цього періоду було запрошено двох дослідників з Університету Окленда і Оклендського технологічного університету, які мали вивчити вплив таких змін на персонал.

З традиційної точки зору управління ці цифри можуть здатися трохи божевільними, але для засновника компанії Ендрю Барнса ризикований крок дійсно окупився.

Виявилося, що така зміна насправді збільшила продуктивність серед 240 працівників, які заявили, що витрачають більше часу на сім'ю, займаються спортом, готують та працюють на своїх городах.

Рівень стресу працівників знизився з 45 до 38%, в той час як баланс між роботою і життям покращився з 54 до 78 %.

Джаррод Хаар, професор з управління персоналом в Технологічному університеті Окленда, зазначив: "Керівники сказали, що співробітники були більш креативними, їх відвідуваність покращилась, вони приходили вчасно і не йшли раніше а також не робили тривалі перерви. Обсяг виконаної ними роботи не змінювався, якщо вони працювали впродовж чотирьох днів замість п'яти".

Крім того, не було помічено зниження ефективності роботи, і дані опитування показали, що в більшості команд спостерігається незначне її збільшення.

Респонденти повідомили про значне збільшення рівня віддачі в таких областях, як лідерство, відданість, стимуляція і розширення прав і можливостей.

Працівники заявили, що ця зміна спонукала їх знайти способи підвищення їхньої продуктивності під час роботи в офісі. Зустрічі скоротили з двох годин до 30 хвилин, і співробітники створили сигнали для своїх колег, що їм потрібен час працювати без відволікання.

"Вони працювали над тим, де вони витрачали час даремно, і працювали розумніше, а не важче", – зауважив професор Хаар.

"Те, що ми бачили, – це значне збільшення участі і задоволеності персоналу роботою, яку вони роблять, величезним збільшенням намірів персоналу продовжувати працювати з компанією, і ми не бачили зниження продуктивності", – сказав Барнс.

Саме через такий безпрограшний ефект засновник і головний виконавчий директор каже, що тепер він намагається зробити чотириденну структуру постійною частиною компанії.

"Ми платимо працівникам за продуктивність, і проводимо чітку відмінність між кількістю годин, які ви проводите в офісі, і тим, що ми отримуємо від цього", – наголосив Барнс

Попередні дослідження показали, що робота на повну ставку може погано впливати на мозок і психічне здоров'я, а інші аналізи підтверджують, що продуктивність страждає, коли працівники змушені працювати занадто багато.

"Це була всього лише теорія, я подумав, що хочу спробувати, тому що бажав створити краще середовище для своєї команди", – пояснив Барнс CNN.

"Що відбувається: ви отримуєте мотивовану, енергійну, стимульовану, лояльну робочу силу. У мене закінчилися статистичні дані, які свідчать про те, що мої співробітники люто пишаються тим, на кого вони працюють", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: