fbpx
Сьогодні
14:33 23 Лип 2018

Суд скасував результати тендерів на поглиблення дна у портах України за 712 млн грн

Господарський суд Києва скасував договір на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн.

Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

Договір був укладений між державним підприємством "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) та ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" на підставі виграних тендерів у 2015-2016 роках.

Таким чином, суд задовольнив у повному обсязі позов, із яким Національне антикорупційне бюро України звернулося у березні 2017 року задля запобігання розтраті бюджетних коштів.

В результаті визнання договору недійсним попереджено розтрату близько 395 млн грн та завдання АМПУ збитків на суму близько 146 млн грн.

В ході часткового виконання вказаного договору виконавцем було також завищено вартість послуг та завдано збитків на суму 118 млн грн.

За даними слідства, в 2015-2016 роках АМПУ провела дві процедури закупівлі днопоглиблювальних послуг у формі конкурсних торгів. Проте переможця торгів при проведенні обох торгів обрано з порушеннями закону.

Всупереч рекомендаціям державних аудиторів, наданих до моменту укладення другого договору, службові особи АМПУ підписали договір про закупівлю робіт та послуг із переможцем торгів — ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».

Досудове розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: