fbpx
Сьогодні
22:28 23 Лип 2018

Незаплановані тарифи: вартість води в Україні може зрости на 2-3%

Віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій припускає, що через збільшення вартості хлору, вартість води для українців зросте на 2-3%.

Як зазначила вона в ефірі "5 каналу", "ДніпроАзот" відновив роботу і хлор нині надходить до водоканалів.

При цьому чиновник зауважила: "Я не думаю, що "ДніпроАзот" вийшов з цієї ситуації з гарним обличчям. По-перше, підняття ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте як мінімум на 2-3% незалежно від розміру міст. Тобто це не додає. Коли ми говоримо про їхній монопольний стан, то вони де-факто не визнаний монополіст, вони є просто монополістом і тут треба буде з цим щось робити. Це рішення щодо "ДніпроАзоту" мають приймати компетентні органи, зокрема Антимонопольний комітет і СБУ, бо це питання національної безпеки".

Чиновниця розповіла, що "ДніпроАзот" збільшив ціну на хлор з 11 тисяч грн за тонну до 47250 грн з ПДВ, тобто майже у 5 разів.

Бабій також зауважила, що тепер в Україні серйозно замислилися над тим, аби "ДніпроАзот" не залишався надалі монополістом: "Ми зробимо висновки. І будемо налагоджувати імпорт, створювати резерви і мати імпортовані контракти для запобігання таких наслідків у майбутньому".

Чиновниця також сказала, що ситуацію з "ДніпроАзотом" оживила дискусію, щодо того, які є альтернативи очищення води хлором. "Я думаю, що ми зробимо гарні висновки, терміново долучимо науку, визначимо типи очистки води для різних міст України і реалізуємо це через програму "Питна вода". Вона додала, що в кожному регіоні України треба по-особливому підходити до очищення води.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: