fbpx
Сьогодні
Документ 11:19 23 Лип 2018

НАБУ викликає нардепа-втікача Онищенка на допит

Національне антикорупційне бюро викликало на допит народного депутата Олександра Онищенка, який є фігурантом так званої "газової справи".

Текст відповідної повістки оприлюднено на сайті НАБУ.

"Повістка про виклик підозрюваного Онищенка Олександра Романовича, зареєстрованого за адресою: м. Київ, провул. Редутний. Вам необхідно прибути о 12:00 26.07.2018 до детектива Національного бюро за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3 для допиту як підозрюваного у кримінальному провадженні № 42015110000000121", – йдеться у повідомленні.

В оприлюдненій повістці зазначається, що поважними причинами неявки є, зокрема: затримання, перебування під вартою або відбування покарання, обставини непереборної сили на кшталт епідемій, військових подій, стихійних лих тощо.

У НАБУ пояснили, що якщо підозрюваний не з'явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, на нього накладається грошове стягнення у розмірі: від 0,25 до 0, 5 розміру мінімальної зарплати.

Також зазначається, що до підозрюваного може бути застосований привід.

Нагадаємо, що Верховна Рада 5 липня 2016 року дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Повістка Онищенку

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: