Новини

На Донеччині затримали інструкторку бойовиків “ДНР”

Біля Мар'янки Донецької області поліція зупинила 34-річну мешканку Горлівки, яка виявилася медичним інструктором армії "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Встановлено, що у 2014 році вона спочатку здійснювала пропускний режим біля адміністрації окупованої Горлівки, а потім рятувала поранених терористів.

Учасниця бандоформування пояснює, що має вищу освіту з менеджменту, але мешкаючи в окупованій Горлівці, не змогла знайти роботу. За її словами, саме через брак коштів жінка вирішила піти добровольцем до лав терористів.

У березні 2014 року вона отримала зброю і почала охороняти периметр блокпосту, який знаходився біля Горлівської адміністрації. Після закінчення курсів невідкладної медичної допомоги, пішла санітарним інструктором мінометної батареї першого мотострілкового батальйону.

Вона допомагала пораненим та навіть встигла побувати у деяких "гарячих точках", зокрема, у Дебальцевому.

У жовтні 2016 року санітарка залишила ряди бойовиків, адже знайшла роботу у місцевій лікарні, де і досі працює оператором комп'ютерного набору.

Вчора, 22 липня, на КПВВ Мар'їнка під час стандартної процедури перевірки її затримали. На момент зупинки поліцейські вже володіли достатньою інформацією щодо її причетності до терористичного угрупування.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Швейцарія запросила Папу Римського на Глобальний саміт миру щодо України

Представники Швейцарії запросили Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 атаки ворога

Протягом доби Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував 103 боєзіткнення на фронті. На 9 напрямках… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Відкриття Євробачення-2024: представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком

В Мальме у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024». Це так званий… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Rheinmetall прототипи далекобійних артснарядів

Україна отримає від німецького оборонного концерну Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів, здатних уражати цілі на відстані… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Прага офіційно відкликала свого посла з рф

Чехія відкликає з посади свого посла в росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року перебуває… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Авіаудар по Харкову: кількість поранених зросла до 14 осіб

У Харкові кількість поранених унаслідок обстрілу Шевченківського району зросла до 14. Про це повідомила Харківська… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.