fbpx
Сьогодні
Фото 15:20 23 Лип 2018

На Донеччині затримали інструкторку бойовиків "ДНР"

Біля Мар'янки Донецької області поліція зупинила 34-річну мешканку Горлівки, яка виявилася медичним інструктором армії "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Встановлено, що у 2014 році вона спочатку здійснювала пропускний режим біля адміністрації окупованої Горлівки, а потім рятувала поранених терористів.

Учасниця бандоформування пояснює, що має вищу освіту з менеджменту, але мешкаючи в окупованій Горлівці, не змогла знайти роботу. За її словами, саме через брак коштів жінка вирішила піти добровольцем до лав терористів.

У березні 2014 року вона отримала зброю і почала охороняти периметр блокпосту, який знаходився біля Горлівської адміністрації. Після закінчення курсів невідкладної медичної допомоги, пішла санітарним інструктором мінометної батареї першого мотострілкового батальйону.

Вона допомагала пораненим та навіть встигла побувати у деяких "гарячих точках", зокрема, у Дебальцевому.

У жовтні 2016 року санітарка залишила ряди бойовиків, адже знайшла роботу у місцевій лікарні, де і досі працює оператором комп'ютерного набору.

Вчора, 22 липня, на КПВВ Мар'їнка під час стандартної процедури перевірки її затримали. На момент зупинки поліцейські вже володіли достатньою інформацією щодо її причетності до терористичного угрупування.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Інструкторка Інструкторка Інструкторка

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: