fbpx
Сьогодні
15:14 22 Лип 2018

Всюди шпигуни ввижаються. У Россії заарештували 74-річного вченого з "Роскосмосу"

У РФ суд заарештував у справі про держзраді вченого головного наукового підприємства "Роскосмосу" – Центрального науково-дослідного інституту машинобудування (ЦНДІМАШ).

Про це повідомили ТАСС в Громадської спостережної комісії (ОНК) в неділю, 22 липня.

"У СІЗО" Лефортово "напередодні мені вдалося поспілкуватися з новоприбулим 74-річним ув'язненим з Королева Кудрявцевим В. В., якого заарештували і доставили вчора", – розповів представник громадської організації Євген Єнікєєв.

За його словами, в "Роскосмосі" про причетність Кудрявцева до справи "прямо ніхто не сказав", пояснивши, що справа засекречена. У Лефортовський суді Москви, де зазвичай розглядаються справи про держзраду, не стали коментувати цю інформацію, знову пославшись на секретність.

21 липня повідомлялося, що московські суди перестануть публікувати списки фігурантів кримінальних справ про державну зраду і шпигунство, а всі подібні справи будуть позначатися грифом "цілком таємно".

20 липня о ЦНДІМАШ і "Об'єднаної ракетно-космічної корпорації" (ОРКК) пройшли обшуки. У ФСБ вважають, що працівники цих підприємств передавали західним спецслужбам результати напрацювань російської промисловості в частині гіперзвукових розробок під грифом "цілком таємно". Зазначалося, що науковці могли цим займатися за запитом керівництва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: