fbpx
Сьогодні
12:07 22 Лип 2018

Філарет пояснив, чому затягується процес надання Томосу

Офіційна делегація Константинополя ще не об'їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо Томосу трохи затягується.

Це пояснив очільник УПЦ КП Святійший Патріарх Філарет в інтерв'ю для "Лівий берег".

"Було створено спеціальну комісію із трьох митрополитів Константинопольського патріархату, які й об'їжджають всі помісні церкви. Важливо розуміти: вони не просять згоди на надання Томосу, а просто інформують про відповідний намір Константинополя. Адже відомо: Вселенський Патріарх і сам може надати Томос, без попередньої згоди на те інших православних церков", – розповів він.

"Оскільки делегація ще не об'їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо Томосу трохи затягується. Згідно процедури, за результатами об'їзду делегація має підготувати відповідний звіт, який розглядатиметься на засіданні Синоду. І вже по факту прийматиметься рішення. Згідно інформації, яка є зараз у нас, Томос буде надано вже в цьому році. Коли саме – за місяць чи восени – конкретики немає, але точно в цьому році", – зазначив Філарет.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: