fbpx
Сьогодні
21:52 22 Лип 2018

Абітурієнтам із Донбасу та Криму продовжено терміни вступу до кінця вересня

Для абітурієнтів з окупованого Криму і Донбасу до 28 вересня продовжили вступні іспити і зарахування до українських ВНЗ, вони можуть вступати на бюджет чи контракт без ЗНО, українського паспорта й атестата до кінця вересня.

Про це повідомила прес-служба МОН.

"Вступники, які претендують на бюджетні місця для вступу на бакалавра, мають по 20 липень особисто подати документи в Освітні центри "Крим-Україна" або "Донбас-Україна". Зате прийом документів на молодшого спеціаліста на базі 11 класів триватиме до 1 серпня. Далі можна поступити на контракт – вступні іспити і зарахування таких вступників триватиме до кінця вересня. Загалом центри працюватимуть до 28 вересня ", – заявила в.о. директора департаменту вищої освіти МОН Світлана Кретович під час прес-конференції про хід вступної кампанії, яку провели в Сіверодонецьку Луганської області.

Якщо вступники з окупованих територій не встигнуть подати документи для вступу на бюджет, вони можуть надійти на контракт і відразу після зарахування написати заяву про переведення на бюджет. У минулому році більшість вступників з Криму і Донбасу скористалися цією процедурою і були переведені на місця держзамовлення.

Вступники з Криму і Донбасу, які вчасно звернулися в Освітні центри, повинні пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів – української мови й історії України. На базі центрів вони також складають вступне випробування з профільного предмету чи творчий конкурс. Прізвище кожного вступника з окупованих територій обов'язково зашифроване.

"За два тижні липня на гарячу лінію, яка під час вступної кампанії працює спільно з МОН, вже надійшло понад 3 тис. звернень. З них – понад 200 з непідконтрольних територій, території вздовж "лінії розмежування", 66 – з окупованого Криму. Наприклад , тільки за 13 липня нам надійшло 387 дзвінків. Найчастіше звертаються щодо нюансів процедури переведення, списку необхідних документів, неотримання дозволу на перетин "лінії розмежування". Загалом багато дзвінків пов'язано з незнанням випускниками шкіл правил вступу: про розподіл пріоритетності заяв, реєстрацією електронного кабінету, неотримання ID-карти і т.д. ", – розповіла виконавчий директор Фонду "Відкрита політика" Ірина Жданова.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: