fbpx
Сьогодні
Погляд 21:43 21 Лип 2018

Заробити якомога більше, навіть ціною екологічної катастрофи. "Інструкція" від Захарченко

Шахти Донбасу – основна його виробнича сила, загинаються з приходом окупації.

З 2016 року десять шахт вже закрито і така оптимізація триватиме. Багато з них або відключені від енергопостачання, або вирізані на метал (крайня вирізана на метал шахта – "Булавинська"). Такі дії з боку "керівників" злочинної "ДНР" об'єднує спільна неминуча екологічна катастрофа. Найбільшою мірою це стосується Горлівських шахт "Александр-Запад", де зберігаються хімічні відходи і «Юний комунар» – яка була місцем випробування ядерної зброї при СРСР.

Погоня за легкими і швидкими грошима всіх, тих хто дорвався до влади на окупованому Донбасі, цілком і повністю виключила турботу про людей, якщо це не можна використовувати як піар.

Гучні гасла, пафосні мітинги, роздача пайків, відправка дітей на екскурсію в мекку туризму м. Воронеж, при максимальної присутності кишенькових журнашлюх – це все на що здатні великі діячі.

Під цей цирк дуже зручно грабувати розстріляний Донбас, а про людей нехай дбає Україна, нехай вона платить пенсії та думає як врятувати людей з «руського миру», в який вони самі себе затягнули під солодкі пісні російського ТБ.

На екологію цим діячам плювати тим більше. Чим більше народу вимре, тим менше вони будуть заважати вивозити те, що залишилося. Вугілля продавати нікуди, зарплати гірникам платити нічим, доходи «вершителів доль» перестали задовольняти їх амбіції. Зупинка насосів на шахтах цілком може бути своєрідним прискорювачем процесу очищення території від людей, з метою швидше продати все, що ще можна і звалити подалі від довгих рук ФСБ, так як зарвалися довго не живуть. Та й бабла вийде заощадити нехило. Ось такий лайфхак від Захарченка та компанії призвів до масових повідомленнями про отруєння в Горлівці. Вони зустрічаються повсюдно: соцмережі, інформаційні ресурси, особисто від людей, які перетинають КПВВ "Майорське". Причина отруєнь криється саме в вищеназваних шахтах, де, з-за відсутності відкачування води, отруйні і навіть радіоактивні речовини потрапляють в ґрунтові води, а далі – в їжу.

Багато експертів вже охрестили майбутню екологічну катастрофу "другим Чорнобилем". "Якщо води вийдуть на поверхню, рівень радіації буде перевищувати допустиму межу в тисячу разів, і ми можемо отримати другий Чорнобиль", – розповідав лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Очевидно, главу псевдореспублікі це мало цікавить. Там де пахне баблом, життя людей в розрахунок не йдуть, нехай навіть це твої співвітчизники…

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: