fbpx
Сьогодні
10:15 21 Лип 2018

Російська шпигунка Бутіна, заарештована в США, брала участь в окупації Криму

Громадянка Росії Марія Бутіна, яка була затримана в столиці США Вашингтоні за підозрою в роботі агентом на Москву, брала активну участь у встановленні окупаційної влади в Криму в 2014 році, а потім активно включилася в проект "Новоросія".

Про це йдеться в матеріалі аналітика Вадима Лабаса на Enigma.

За його словами, ще в 2009-му Бутіна відвідувала всеросійський фестиваль "Селігер", на якому готували "сепаратистських лідерів" в Україні і де вперше з'явився прапор "ДНР".

"Уже за рік Марія створює організацію "Громадська безпека і порядок" і активно бере участь у збройовому житті РФ. У 2011-му на базі своєї громадської організації Марія створює рух "Право на зброю", який незабаром стає флагманом боротьби за дозвільну систему на короткоствол. Через короткий час "Право на зброю" стає політичним проектом", – розповів Лабаса.

Після окупації Криму Бутіна активно включилася в проект "Новоросія" – використовувала свій вплив серед певних верств населення і закликала до підтримки терористів на сході України. "Після остаточного розгрому проекту "Новоросії" Бутіна потрапляє під крило заступника голови Центробанку Олександра Торшина (перебуває під санкціями США), який в цей час стає почесним членом організації "Право на зброю". І вже на початку 2016 року її посилають до США впливати на політичні кола", – розповів аналітик. Також Бутіна є почесним членом "Всеукраїнської асоціації власників зброї" (ВАВО). Нагадаємо, у Вашингтоні затримали громадянку Росії за підозрою у "проникненні в американську політичну організацію".

Москва 18 липня засудила арешт Бутіної і заявила, що він спрямований на підрив саміту між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним у Гельсінкі. Представник російського МЗС України Марія Захарова заявила, що обвинувачення є безпідставними і виникли в результаті "русофобної істерії" у Вашингтоні. Велике журі у США 17 липня посилило кримінальні звинувачення щодо жінки, яка підозрюється в діях "іноземним агентом" на користь Росії. Марію Бутіну, яка є засновницею російської групи на захист вільного володіння зброєю, називають змовницею і чинним агентом російського уряду.

Також Бутіна є почесним членом "Всеукраїнської асоціації власників зброї" (ВАВО).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: