fbpx
Сьогодні
21:23 21 Лип 2018

Операція "Перевізник". За три місяці вже виявлено 3 тисячі технічно несправних автобусів, які перевозили дітей

Упродовж трьох місяців перевірок поліцейські виявили близько 3 тис. автобусів, які мали технічні несправності, але були задіяні у перевезенні груп дітей.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає прес-служба МВС.

"З 17 квітня в Україні триває відпрацювання "Перевізник". Працівники поліції вже оглянули понад 185 тисяч автобусів, з них 7 625 використовуються для організованого провезення груп дітей. Виявлено близько трьох тисяч технічно несправних автобусів", – йдеться у повідомленні.

Крім того, поліцейські зафіксували понад 26 тис. порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, допущених водіями автобусів. При цьому найпоширеніші порушення – керування транспортом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, створення аварійної обстановки, перевезення пасажирів понад встановленої кількості, порушення правил перетину залізничних переїздів, керування без необхідних документів і керування автобусами, які не пройшли обов'язковий технічний контроль.

"Такі перевізники мають невідкладно позбуватися ліцензії", – наголосив Яровий.

Крім того, перший заступник голови МВС запропонував притягати до кримінальної відповідальності чиновників, які погоджують ліцензії для недбалих перевізників.

"Має бути відповідальність інспектора, регіонального керівника за те, яким чином вони контролювали автоперевізників, як вони підтверджували ліцензійні умови, якість транспорту та його технічний стан, коли давали дозволи на здійснення пасажирських перевезень. Головне слідче управління має взяти на особливий контроль розслідування резонансних ДТП та виявити факти дотримання автоперевізниками чинного законодавства при організації пасажирських перевезень. Службовці Укртрансбезпеки, які видають недбалим компаніям-перевізникам ліцензії, мають нести кримінальну відповідальність за свою бездіяльність", – додав Яровий.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: