fbpx
Сьогодні
12:27 21 Лип 2018

Бельгія відзначає головне свято країни - День присяги короля

21 липня святкується День Бельгії, головне свято цієї країни. У цей день в 1831 році королем Бельгії на виборах був обраний Леопольд I. Отримавши довіру народу, він прийняв присягу бельгійському парламенту.

Подія ознаменувала початок існування незалежної Бельгії з політичним устроєм конституційної та парламентської монархії. Наразі країною править восьмий король – Філіп І, який вступив на посаду 21 липня 2013 року.

У Бельгії король є головою держави та головнокомандуючим збройних сил. Проте, хоч він і призначає уряд, міністри звітують перед парламентом, а не перед монархом.

У День Бельгії проводяться святкові заходи, що включають військовий парад в Брюсселі й великий фестиваль танців і музики в Генті.

Відносини між Україною і Бельгією мають давні зв'язки. За часів Російської імперії Бельгія була одним з найбільших інвесторів в промисловість України, на неї припадало 60% всіх іноземних капіталовкладень.

На сучасному етапі відносини між Україною і Королівством Бельгія розпочались 31 грудня 1991 року, після визнання Бельгією незалежності нашої держави.

Дипломатичні відносини між двома країнами встановлено 10 березня 1992 року.

Президент України Петро Порошенко привітав бельгійський народ із Національним днем Бельгії.

"Щирі вітання дружньому бельгійському народові з нагоди Національного Дня Бельгії. Миру, добробуту та процвітання!", – написав він у своєму Facebook.

Щирі вітання дружньому бельгійському народові з нагоди Національного Дня Бельгії.Миру, добробуту та…

Posted by Петро Порошенко on Friday, July 20, 2018

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: