fbpx
Сьогодні
11:00 20 Лип 2018

"В будь-якій незрозумілій ситуації - їжте овочі". 5 порад від Супрун

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла, чим корисні фрукти та овочі і в яких ситуаціях їх варто їсти.

Про це йдеться на її Facebook-сторінці.

Медичні експерти постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону. Британська Національна служба здоров'я (National Health Service, NHS) та Американське онкологічне товариство (American Cancer Society) радять щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів. Одна порція – це 80 грамів, усього за день потрібно вживати 450 грамів.

Коли варто їсти овочі і фрукти:

  • "Не знаєте, що обрати на обід? Овочі надійний захист від багатьох хвороб". Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини.
  • "Готуєтесь до іспиту? Овочі корисні для мозку". Антиоксиданти в складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона.
  • "Складний тиждень? Овочі запобігають стресу". Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Проте багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривожністю і депресією.
  • "Хочете прийти в форму? Овочі допомагають зберігати здорову вагу". В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Водночас разом з овочами ви споживаєте більше корисних та поживних речовин.
  • "Проводите багато часу за комп'ютером? Овочі покращують зір". Та запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, що міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки й катарактою.

Ми живемо в часи, коли світ змінюється на очах, і ми – разом із ним. Навіть якщо вам зараз 25 років ви можете розказати…

Posted by Уляна Супрун on Thursday, July 19, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: